Hinke Vos (1970) en Ineke van Tol (1971) hebben beiden geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2004 werken Hinke en Ineke samen en organiseren zij evenementen.
Hinke Vos is na haar studie werkzaam geweest als cursus- en seminarcoördinator bij Microsoft. In deze functie was ze verantwoordelijk voor de organisatie van het MCSE-traject en talloze seminars en workshops. Vervolgens werkte ze enkele jaren als trafficmanager bij een mediabureau. Daarnaast is Hinke een gepassioneerd kok die bij vele evenementen voor de catering zorgde.
Ineke van Tol is sinds 1996 werkzaam geweest voor de Universiteit van Amsterdam en als freelance historica. Ze heeft vele historische collegereeksen en (internationale) excursies, reizen en seminars georganiseerd en gecoördineerd. Zij organiseerde onder meer samen met historici Geert Mak en Herman Beliën een serie colleges en excursies over de hedendaagse stadsgeschiedenis van Amsterdam. Tevens is zij co-auteur van het boek ‘Geschiedenis op straat. Wandelen door historisch Nederland’.
https://vosvantol.nl/files/gimgs/th-10_over-ineke.jpg
https://vosvantol.nl/files/gimgs/th-10_over-hinke.jpg